Wijzigingen telefoonnummer Dokterswacht – Huisartsenpraktijk Wiersema – EASTERMAR

Welkom op de website van Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wiersema - It BetterSkip te Eastermar

P.S. Wiersema, apotheekhoudend Huisarts

Telefoon: 0512 471221
E-mail (uitsluitend voor apotheken en zorgmedewerkers)
Wij zijn de hele dag bereikbaar voor spoedgevallen.
Bel voor het maken van een afspraak bij voorkeur voor 10.00 uur.

Herhaalmedicatie: Herhaalmedicatie die op werkdagen voor 10.00 uur is aangevraagd, staat na 2 werkdagen tussen 15.00 - 17.00 uur voor u klaar. Klik hier om uw medicatie te herhalen

Huisartsenpraktijk Wiersema
E.M. Beimastrjitte 69 9261 VH EASTERMAR

Terug naar overzicht

Wijzigingen telefoonnummer Dokterswacht

Dokterswacht heeft vanaf 1 juli een nieuw telefoonnummer en een gewijzigde werkwijze. Met het nieuwe telefoonnummer betaalt de beller geen extra belkosten. Ook is het nummer bereikbaar voor mensen met een prepaidkaart of een buitenlands mobiel telefoonnummer.

Waarom een nieuw nummer?

Dokterswacht kreeg regelmatig opmerkingen over de extra belkosten van het 0900-nummer en dat mensen met een prepaid kaart of een buitenlands mobiel nummer niet konden bellen naar 0900-nummers. Daarom is er gekozen voor een 085-nummer, waarvoor dit niet geldt.

Verwijzen naar website voor zelftriage

Daarnaast voert Dokterswacht een nieuwe werkwijze in. Mensen met spoedklachten buiten de openingstijden van de eigen huisarts worden gevraagd eerst digitale zelftriage te doen op de website van Dokterswacht. Digitale zelftriage is een instrument waarmee mensen kunnen beoordelen of en wanneer het nodig is om contact op te nemen met Dokterswacht. Hiervoor vullen ze een aantal vragen in over hun klachten. Direct daarna krijgen ze advies of het kan wachten totdat hun huisarts weer bereikbaar is of dat ze Dokterswacht kunnen bellen.

Uit ervaring blijkt dat veel mensen met Dokterswacht bellen, terwijl na triage blijkt dat het niet nodig is om direct zorg te leveren. Het gevolg is lange wachttijden en de mensen met échte spoedklachten moeten lang wachten totdat ze worden geholpen. Dit wil Dokterswacht zoveel mogelijk voorkomen en daarom verwijzen ze eerst naar de website. Het telefoonnummer van Dokterswacht en de mogelijkheid om te chatten staan hier ook op.

Wat doet Dokterswacht?

Dokterswacht is er voor spoedeisende huisartsenzorg in de avond, nacht en het weekend. Wanneer mensen spoedklachten hebben buiten de openingstijden van hun eigen huisarts en het écht niet kan wachten totdat de eigen huisarts weer bereikbaar is, kunnen ze contact opnemen met Dokterswacht. De contactgegevens zijn te vinden op www.dokterswacht.nl.

Dokterswacht is onderdeel van Dokterszorg Friesland, de regionale huisartsenorganisatie. Dokterszorg is partner van de Friese huisartsenpraktijken. Samen met de huisartsen zorgen wij voor een toegankelijke huisartsenzorg voor alle inwoners van Friesland.

Het nieuwe telefoonnummer van de Dokterswacht per 1 juli wordt: 0 850 820 820. Dit nummer zullen we vanaf die datum ook communiceren via onze vaste communicatiemiddelen, zoals de website, nieuwsbrief en folders.

Publicatiedatum: 1-7-2024

Publicatiedatum: 01-07-2024