Apotheek – Huisartsenpraktijk Wiersema – EASTERMAR

Welkom op de website van Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wiersema - It BetterSkip te Eastermar

P.S. Wiersema, apotheekhoudend Huisarts

Telefoon: 0512 471221
E-mail (uitsluitend voor apotheken en zorgmedewerkers)
Wij zijn de hele dag bereikbaar voor spoedgevallen.
Bel voor het maken van een afspraak bij voorkeur voor 10.00 uur.

Herhaalmedicatie: Herhaalmedicatie die op werkdagen voor 10.00 uur is aangevraagd, staat na 2 werkdagen tussen 15.00 - 17.00 uur voor u klaar. Heeft u met spoed medicatie nodig? Belt u dan met de praktijk. Klik hier om uw medicatie te herhalen

Huisartsenpraktijk Wiersema
E.M. Beimastrjitte 69 9261 VH EASTERMAR

Apotheek

Huisartsenpraktijk Wiersema, E.M. Beimastrjitte 69 Eastermar, praktijklijn 0512 471221

Apotheek

De praktijk heeft een gecertificeerde apotheek. Onze apotheek heeft de meest gangbare medicijnen op voorraad.
Medicijnen die tijdens het spreekuur worden voorgeschreven, kunt u vaak direct meenemen. Soms gebeurt het dat er op een bepaald medicijn een langere levertijd zit. Wij proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Landelijke leveringsproblemen en preferentiebeleid zorgverzekeraars.
Steeds meer zorgverzekeraars hanteren het preferentiebeleid medicijnen. Elke zorgverzekeraar kan zijn voorkeursmedicijn kiezen binnen een groep medicijnen met dezelfde werkzame stof. De zorgverzekeraar vergoedt dan alleen dat specifieke merk geneesmiddel.

Daarnaast hebben we te maken met landelijke leveringsproblemen van bepaalde medicijnen. Hierdoor kunnen ook wij deze medicijnen niet of beperkt leveren of is er een omzetting noodzakelijk naar een ander merk dan u gewend bent. Het kost soms tijd om dit goed uit te zoeken voor de huisarts en apothekersassistentes. We hopen op uw begrip!

Herhaalmedicatie

Uw chronische herhaalmedicatie kunt u bij ons op verschillende manieren regelen.

  • U kunt zich aanmelden voor onze gratis herhaalservice. Wij regelen dan dat uw chronische herhaalmedicatie, eens in de drie maanden, voor u klaar staat.

Uiteraard kunt u ook zelf de herhaalmedicatie aanvragen. Dit kan 24 uur per dag, op alle dagen van de week op verschillende manieren:

  • via MijnGezondheid.net en de app MedGemak+
  • via de receptenlijn (tel. 0512 471221, keuze 2)

Klik hier om uitleg of om uw medicatie te herhalen

Medicijnen die op werkdagen voor 10.00 uur aangevraagd zijn, staan NA 2  WERKDAGEN tussen 15.00 en 17.00 uur voor u klaar.
Medicijnen die in het weekend zijn besteld, zijn op te halen vanaf woensdagmiddag 15.00 uur.
Op verzoek zijn wij op woensdagavond tot 21.00 uur geopend voor afhalen medicatie. Let op: dit is alleen op aanvraag.
Let op: Dinsdagmiddag is de praktijk en apotheek gesloten.

Medicatiebewaking

De medicijnen die u bij ons bestelt staan ingevoerd in uw dossier in het AIS (apotheek informatie systeem). In dit AIS en door de assistentes wordt voor uw veiligheid en gezondheid heel veel gecontroleerd: o.a. of bepaalde medicijnen die u gebruikt op elkaar reageren, of de dosering klopt met uw lengte en gewicht.

Daarvoor is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van alle medicijnen die u gebruikt. Wilt u ook de medicijnen of zelfzorgmiddelen (bijvoorbeeld pijnstillers of ontstekingsremmers) die u gebruikt, maar bij een andere apotheek of drogist zijn besteld, aan ons doorgeven? Dan kunnen wij dit invullen uw dossier.

Ook is het voor de controle van de juiste dosering belangrijk dat wij op de hoogte zijn van uw lengte en gewicht. Wilt u dit aan ons doorgeven? Ook wanneer er veranderingen zijn m.b.t. uw gewicht is het belangrijk dat u dit doorgeeft. Dit kunt u spreken op de herhaalreceptenlijn of invullen op het herhaalreceptenformulier in het vakje ‘opmerkingen’. Ook mag u het aan de assistente doorgeven via telefoon of balie.

Bloedonderzoek

Wanneer u medicijnen gebruikt, die bijvoorbeeld invloed hebben op uw bloeddruk, nierfunctie, schildklier en/ of bloedstolling is het belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid dat u daarom minstens 1x per jaar bloedonderzoek laat verrichten en/of uw bloeddruk laat meten.
Wij proberen u hierop te attenderen. Wilt u er zelf ook alert op zijn, dat u tenminste 1x per jaar uw bloed en/ of bloeddruk laat controleren bij medicijnen die van invloed zijn op bloeddruk, nierfunctie, schildklier of bloedstolling?
Op alle werkdagen (behalve dinsdagmiddag) bij voorkeur tussen 13.00 en 14.00 uur ’s middags kunt u dit bespreken met de assistente.