Apotheek – Huisartsenpraktijk Wiersema – EASTERMAR

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Wiersema te Eastermar

P.S. Wiersema, apotheekhoudend Huisarts


Let op:
bestelde medicatie is na 2
werkdagen af te halen tussen 15.00 - 17.00 uur. Op dinsdagmiddag is de praktijk en apotheek altijd gesloten. Afhalen van herhaalmedicatie is dan niet mogelijk.

 

 

Huisartsenpraktijk Wiersema
E.M. Beimastrjitte 69 9261 VH EASTERMAR

Apotheek

Huisartsenpraktijk Wiersema, E.M. Beimastrjitte 69 Eastermar, Praktijklijn 0512 471221

Apotheek

De praktijk heeft een apotheek. De apotheek is gecertificeerd. Onze apotheek heeft de meest gangbare medicijnen op voorraad. Medicijnen die tijdens het spreekuur worden voorgeschreven, kunt u vaak direct meenemen. Soms gebeurt het dat er op een bepaald medicijn een langere levertijd zit. Wij proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Dinsdagmiddag is de apotheek gesloten.

Medicijnen die op werkdagen voor 12.00 uur aangevraagd zijn, staan NA 2  WERKdagen tussen 15.00 en 17.00 uur voor u klaar. Medicijnen die in het weekend zijn besteld, zijn op te halen vanaf woensdagmiddag 15.00 uur.
Op verzoek zijn wij op woensdagavond tot 21.00 uur geopend voor afhalen medicatie. Let op: dit is alleen op aanvraag.

Het aanvragen van herhaalmedicatie kan 24 uur per dag, op alle dagen op verschillende manieren:

  • via MijnGezondheid.net en de app MedGemak
  • via de receptenlijn (tel. 0512 471221, keuze 2)

Receptenlijn

Wanneer u de praktijklijn belt, komt u via het keuze menu optie 2 op de receptenlijn. Hierop kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week herhaalrecepten inspreken.

Spreekt u na de pieptoon duidelijk de naam en geboortedatum in voor wie het medicijn is bedoeld. Vervolgens de naam van het medicijn, de sterkte en het aantal.

MijnGezondheid.net en app MedGemak

Via het beveiligd portaal, gekoppeld aan onze huisartsenpraktijk kunt u vanuit uw eigen dossier herhaalmedicatie bestellen.
Dit is veilig doordat u inlogt met uw DigiD. Ga hiervoor naar www.mijngezondheid.net of klik op de link op onze homepagina.

Met de app MedGemak (die u kunt gebruiken zodra u aangemeld bent bij MijnGezondheid.net) kunt u op eenvoudige wijze medicatie herhalen met uw mobiele telefoon.

Medicatiebewaking

De medicijnen die u bij ons bestelt staan ingevoerd in uw dossier in het AIS (apotheek informatie systeem). In dit AIS en door de assistentes wordt voor uw veiligheid en gezondheid heel veel gecontroleerd: o.a. of bepaalde medicijnen die u gebruikt op elkaar reageren, of de dosering klopt met uw lengte en gewicht.

Daarvoor is het belangrijk dat wij op de hoogte zijn van alle medicijnen die u gebruikt. Wilt u ook de medicijnen of zelfzorgmiddelen (bijvoorbeeld pijnstillers of ontstekingsremmers) die u gebruikt, maar bij een andere apotheek of drogist zijn besteld, aan ons doorgeven? Dan kunnen wij dit invullen uw dossier.

Ook is het voor de controle van de juiste dosering belangrijk dat wij op de hoogte zijn van uw lengte en gewicht. Wilt u dit aan ons doorgeven? Ook wanneer er veranderingen zijn m.b.t. uw gewicht is het belangrijk dat u dit doorgeeft. Dit kunt u spreken op de herhaalreceptenlijn of invullen op het herhaalreceptenformulier in het vakje ‘opmerkingen’. Ook mag u het aan de assistente doorgeven via telefoon of balie.

Bloedonderzoek

Wanneer u medicijnen gebruikt, die bijvoorbeeld invloed hebben op uw bloeddruk, nierfunctie, schildklier en/ of bloedstolling is het belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid dat u daarom minstens 1x per jaar bloedonderzoek laat verrichten en/of uw bloeddruk laat meten.
Wij proberen u hierop te attenderen. Wilt u er zelf ook alert op zijn, dat u tenminste 1x per jaar uw bloed en/ of bloeddruk laat controleren bij medicijnen die van invloed zijn op bloeddruk, nierfunctie, schildklier of bloedstolling?
Op alle werkdagen (behalve dinsdagmiddag) bij voorkeur tussen 13.00 en 14.00 uur ’s middags kunt u dit bespreken met de assistente.