Welzijn Op Recept – Huisartsenpraktijk Wiersema – EASTERMAR

Welkom op de website van Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wiersema - It BetterSkip te Eastermar

P.S. Wiersema, apotheekhoudend Huisarts

Telefoon: 0512 471221
E-mail (uitsluitend voor apotheken en zorgmedewerkers)
Wij zijn de hele dag bereikbaar voor spoedgevallen.
Bel voor het maken van een afspraak bij voorkeur voor 10.00 uur.

Herhaalmedicatie: Herhaalmedicatie die op werkdagen voor 10.00 uur is aangevraagd, staat na 2 werkdagen tussen 15.00 - 17.00 uur voor u klaar. Heeft u met spoed medicatie nodig? Belt u dan met de praktijk. Klik hier om uw medicatie te herhalen

Huisartsenpraktijk Wiersema
E.M. Beimastrjitte 69 9261 VH EASTERMAR

Terug naar overzicht

Welzijn Op Recept

Welzijn Op Recept
Sinds medio maart is de welzijnscoach (Wynet Bakker) van Kearn Tytsjerksteradiel elke week 1,5 uur aanwezig in it BetterSkip te Eastermar.

Wat is Welzijn op Recept?
Zit je niet helemaal lekker in je vel of maak je je zorgen? Misschien wil je actiever worden of andere mensen in jouw omgeving leren kennen? Dat kan door Welzijn op Recept. Dit is geen medicijn, maar een verwijzing naar een welzijnscoach. De huisarts of praktijkondersteuner kan je hierbij op weg helpen.

Wat doet een welzijnscoach?
Een welzijnscoach kijkt met jou naar jouw dagelijks leven. Wat kun je doen om je beter te voelen? Wat vind je leuk? Doe je graag iets alleen of juist samen? Ben je liever binnen of buiten? De welzijnscoach weet veel over activiteiten in de buurt. Zij helpt je op weg. Bijvoorbeeld door samen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Of door de eerste keer met je mee te gaan naar een vereniging, activiteit of vrijwilligerswerk.

Hoe werkt het?
De huisarts of de praktijkondersteuner stuurt de verwijzing; het welzijnsrecept naar de Welzijnscoach van KEaRN. De welzijnscoach neemt binnen een week contact met je op om een afspraak in te plannen.
Je krijgt een persoonlijk gesprek met de welzijnscoach. En samen onderzoeken jullie wat je kunt doen om je beter te voelen.
Je geeft toestemming om gegevens over jou uit te wisselen tussen de verwijzer en de welzijnscoach.

Kost Welzijn op Recept geld?
De gesprekken en hulp van de welzijnscoach zijn gratis. Het kan zijn dat een activiteit die je kiest wel geld kost (bijvoorbeeld een sportvereniging). Je kiest zelf wat het beste bij je past.

Wie is de welzijnscoach in it BetterSkip?
Wynet Bakker
Telefoon: 06 15370728
Mail: wynet.bakker@kearn.nl

www.kearn.nl

 

Publicatiedatum: 18-03-2024