Verandering Ketenzorg voor Diabetes en CVRM (hart- en vaatziekten) – Huisartsenpraktijk Wiersema – EASTERMAR

Welkom op de website van Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wiersema - It BetterSkip te Eastermar

P.S. Wiersema, apotheekhoudend Huisarts

Telefoon: 0512 471221 Wij zijn de hele dag bereikbaar voor spoedgevallen. Bel voor het maken van een afspraak bij voorkeur voor 10.00 uur.

Herhaalmedicatie: Herhaalmedicatie die op werkdagen voor 10.00 uur is aangevraagd, staat na 2 werkdagen tussen 15.00 - 17.00 uur voor u klaar. Heeft u met spoed medicatie nodig? Belt u dan met de praktijk. Klik hier om uw medicatie te herhalen

Wanneer u zich aanmeldt voor de herhaalservice zorgen wij dat uw herhaalmedicatie altijd tijdig voor u klaarstaat. Aanmelden kan via de button hieronder (herhaalservice) of via de assistente.

Huisartsenpraktijk Wiersema
E.M. Beimastrjitte 69 9261 VH EASTERMAR

Terug naar overzicht

Verandering Ketenzorg voor Diabetes en CVRM (hart- en vaatziekten)

Sinds dit jaar komt Certe niet meer in de huisartsenpraktijk en zijn wij aangesloten bij Ketenzorg Friesland. Patiënten die voorheen werden opgeroepen door Certe zullen voortaan een oproep krijgen voor onderzoek en controle door onze praktijkondersteuner Sibrecht Dijkstra. Men krijgt hiervoor een uitnodiging.
Voor de jaarcontrole-afspraak DM of CVRM bij Sibrecht Dijkstra dient men minimaal één week van tevoren bloed te laten prikken.
Voor mensen met DM moet dit nuchter en dient er ook een portie ochtendurine ingeleverd te worden bij de laborante. (Dit staat ook vermeld in de uitnodigingsbrief die men krijgt).

Voor de kwartaalcontrole-afspraak DM hoeft men niet van te voren bloed te laten prikken.

Het bloedprikken kan in it BetterSkip op elke woensdag- en vrijdagochtend. Een labbriefje is dan vooraf af te halen bij onze assistentes aan de balie, hier hoeft men verder geen afspraak voor te maken.
Men kan ook naar het lab in Drachten gaan, dan is er geen labbriefje nodig (aanvraag van de praktijkondersteuner (labbriefje) is dan nl digitaal in te zien).

Onze praktijkondersteuner neemt tijdens de controleafspraak de labuitslagen door en doet de metingen, die voorheen door de Certe verpleegkundige gedaan werden. Ook bespreekt ze dan meteen of er nog vervolgcontroles en of adviezen nodig zijn.

Het is raadzaam om zich aan te melden in het patiëntenportaal voor het inzien van uitslagen, afspraken en e-consulten.

Publicatiedatum: 30-01-2024