Info en links – Huisartsenpraktijk Wiersema – EASTERMAR

Welkom op de website van Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wiersema - It BetterSkip te Eastermar

P.S. Wiersema, apotheekhoudend Huisarts

Telefoon: 0512 471221
E-mail (uitsluitend voor apotheken en zorgmedewerkers)
Wij zijn de hele dag bereikbaar voor spoedgevallen.
Bel voor het maken van een afspraak bij voorkeur voor 10.00 uur.

Herhaalmedicatie: Herhaalmedicatie die op werkdagen voor 10.00 uur is aangevraagd, staat na 2 werkdagen tussen 15.00 - 17.00 uur voor u klaar. Heeft u met spoed medicatie nodig? Belt u dan met de praktijk. Klik hier om uw medicatie te herhalen

Huisartsenpraktijk Wiersema
E.M. Beimastrjitte 69 9261 VH EASTERMAR

Info en links

Info:
Indien u vragen heeft over het coronavirus kunt u terecht bij het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Beschermmateriaal voor mantelzorgers Wilt u weten of u als mantelzorger in aanmerking komt voor persoonlijk bescherm materiaal? Kijk dan hier voor meer informatie.

Heeft u zorgen of angst over corona?
Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. De NOS geeft u tips hoe om te gaan met corona angst https://nos.nl/l/2328634

Er zijn veel ondersteunende websites, hieronder zijn twee genoemd
https://www.mentaalvitaal.nl/
www.wijzijnmind.nl/corona

Heeft u een luisterend oor nodig, dan kunt u bellen met een telefonische hulplijn.

De Luisterlijn  0900 0767
Mind Korrelatie hulplijn 0900 1450
Anbo hulplijn 0348 46 66 66 (voor ouderen)
De Kindertelefoon  0800 0432  (voor kinderen en jongeren tot 18 jaar)

Om mensen wat houvast te bieden in deze roerige tijd is het gratis programma ‘Omgaan met coronastress’ ontwikkeld. Het programma bevat concrete tools die helpen om te gaan met de lastige gedachten en gevoelens waar u mee kunnen worstelen. https://therapieland.nl/programmas/zelfhulp/zelfhulp-coronastress/

Hebt u het idee dat er meer nodig is? Neem dan contact op met de huisartsenpraktijk. In overleg met de huisarts zal een telefonische afspraak worden ingepland met de huisarts of een Praktijkondersteuner GGZ om samen te kijken wat nodig is.

Algemene Informatie Coronavirus Zie hieronder voor meer informatie over het coronavirus op de sites van het RIVM en Thuisarts.

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.