Pneumokokkenvaccinatie – Huisartsenpraktijk Wiersema – EASTERMAR

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Wiersema te Eastermar

P.S. Wiersema, apotheekhoudend Huisarts


Let op: praktijk en apotheek gesloten 2 augustus t/m 22 augustus 2021!
Waarneming via apotheekhoudende huisartsenpraktijk Garyp: Tel 0511 521264

Bestellen van medicatie is op 29 en 30 juli alleen telefonisch mogelijk via de assistente: tel. 0512 471221, keuze 3. 

Huisartsenpraktijk Wiersema
E.M. Beimastrjitte 69 9261 VH EASTERMAR

Pneumokokkenvaccinatie

Maandagmorgen 5 oktober 2020 in it BetterSkip te Eastermar.

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten dat vanaf najaar 2020 mensen in de leeftijd van 73 tot 79 jaar een vaccinatie tegen pneumokokkenziekte aangeboden krijgen. Deze vaccinatie zal tegelijk met de griepvaccinatie plaatsvinden.

Wijziging doelgroep Oorspronkelijk zouden alle mensen van 60, 65, 70 en 75 jaar eens in de vijf jaar in aanmerking komen voor een vaccinatie. Uit onderzoek is echter gebleken dat mensen van 70 jaar en ouder een grotere kans op een ernstig beloop hebben bij zowel pneumokokkeninfectie als bij COVID-19. Daarom heeft de staatssecretaris van VWS besloten om vanwege de coronacrisis in najaar 2020 alle mensen tussen de 73 en 79 jaar uit te nodigen voor een pneumokokkenvaccinatie.

Planning vaccinaties Onze praktijk kiest ervoor om de vaccinatie tegelijkertijd te geven met de griepvaccinatie. Patienten die in aanmerking komen voor de griepvaccinatie en/of de pneumokokkenvaccinatie krijgen in september een oproep.

Pneumokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de pneumokok. De bacterie is van mens op mens overdraagbaar. De bacterie bevindt zich gewoonlijk in de neusholte van gezonde mensen zonder ziekteverschijnselen te geven. De pneumokok kan luchtweginfecties veroorzaken zoals oorontsteking en longontsteking. De bacterie kan ook ernstige invasieve infecties zoals bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken. Kinderen in Nederland kunnen krijgen via het Rijksvaccinatieprogramma vaccinaties tegen pneumokokken.

Meer informatie? Meer informatie over het pneumokokkenvaccinatieprogramma en de doelgroepwijziging leest u op de website van het RIVM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over de Griepprik..

Klik hier voor algemene informatie en onze vaccinatieplanning 2020