Coronavirus – Huisartsenpraktijk Wiersema – EASTERMAR

Welkom op de website van Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wiersema - It BetterSkip te Eastermar

P.S. Wiersema, apotheekhoudend Huisarts

Telefoon: 0512 471221 Wij zijn de hele dag bereikbaar voor spoed. Bel voor het maken van een afspraak bij voorkeur voor 10.00 uur.

Herhaalmedicatie: Herhaalmedicatie die op werkdagen voor 10.00 uur is aangevraagd, staat na 2 werkdagen tussen 15.00 - 17.00 uur voor u klaar. Heeft u met spoed medicatie nodig? Belt u dan met de praktijk. Klik hier om uw medicatie te herhalen

Huisartsenpraktijk Wiersema
E.M. Beimastrjitte 69 9261 VH EASTERMAR

Coronavirus

Maatregelen in onze praktijk en apotheek

6 november 2022

De piek met coronabesmettingen in Eastermar lijkt weer voorbij. Momenteel hoeft u geen mondkapje meer te dragen in onze huisartsenpraktijk. Het is uiteraard wel verstandig om een mondkapje te dragen als u een kwetsbare gezondheid heeft.

Archief

25 0ktober 2022

Omdat het aantal besmettingen op dit moment enorm is toegenomen zijn er weer een aantal maatregelen ingevoerd:

Augustus 2022

De piek met coronabesmettingen in Eastermar lijkt weer voorbij. Momenteel hoeft u geen mondkapje meer te dragen in onze huisartsenpraktijk. Het is uiteraard wel verstandig om een mondkapje te dragen als u een kwetsbare gezondheid heeft.

Juli 2022

Omdat het aantal besmettingen weer toeneemt zijn er weer een aantal maatregelen ingevoerd:

Kom nooit zonder telefonisch overleg naar de praktijk als u last heeft van 1 of meer griepverschijnselen zoals  verkoudheid, hoesten, niezen, koorts en/of keelpijn. Neem bij ernstige klachten altijd direct contact met ons op. Ook bij twijfel over de ernst, belt u met de assistente (0512 471221).

Draag een aansluitend mondneuskapje, houd waar mogelijk weer afstand en schud geen hand
Draag een mondneuskapje als u naar de praktijk komt (vanaf 12 jaar). Verder houden wij ons waar mogelijk weer aan de afstandsregels en schudden wij geen hand.

Mei 2022
Momenteel hoeft u geen mondkapje meer te dragen in onze huisartsenpraktijk.

April 2022
Via de landelijke huisartsenvereniging wordt geadviseerd voorlopig nog mondkapjes te dragen in de huisartsenpraktijk, zowel door patiënt als zorgverlener. In onze praktijk houden we ons voorlopig aan dit advies, o.a. omdat we vaak in aanraking komen met kwetsbare patiënten en ook omdat we gelijktijdige uitval van medewerkers willen voorkomen. We hopen op uw begrip en medewerking.

Informatie 2021
Ook als huisartsenpraktijk proberen wij alles in het werk te stellen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom zijn wij genoodzaakt een aantal maatregelen te treffen, dit is zowel voor uw als onze veiligheid en gezondheid. We willen graag voorkomen dat we de praktijk tijdelijk moeten sluiten i.v.m. besmetting.

Kom nooit naar de praktijk als u last heeft van 1 of meer griepverschijnselen zoals  verkoudheid, hoesten, niezen, koorts en/of keelpijn. Neem bij ernstige klachten altijd direct contact met ons op. Ook bij twijfel over de ernst, belt u met de assistente (0512 471221).

Bel eerst voordat u naar de praktijk komt.
De assistente of praktijkondersteuner bepaalt welke vorm van contact het meest veilig is in uw situatie. Zo zullen wij nu vaker kiezen voor een belconsult of een visite.

Draag een aansluitend mondneuskapje, houd 1,5 meter afstand en schud geen hand
Draag een mondneuskapje als u naar de praktijk komt (vanaf 12 jaar). Verder houden wij ons aan de afstandsregels en schudden wij geen hand.

Kom op uw afgesproken tijdstip. 
Wacht anders even in de auto of buiten. Dit om de contactduur in de wachtkamer zo kort mogelijk te houden.

Houdt u zich a.u.b. aan de instructie die u krijgt van de assistente.

Herhaalrecepten graag alleen doorgeven via de receptenlijn, website of patiëntportaal. Dus niet in de praktijk via de balie.

Recepten van specialisten. Deze recepten in de brievenbus deponeren graag met info hoe u te bereiken bent (mobiel nummer). We zullen u dezelfde dag nog telefonisch laten weten of, wanneer en hoe u de medicijnen kunt verkrijgen.

Verwijsbrieven zullen wij zoveel mogelijk via email of post versturen.

Afhalen medicijnen 15.00 -17.00 uur. Houdt voldoende afstand tussen de mensen voor en na u. Voor de veiligheid van onze assistentes houden we de loketten bij de balie zoveel mogelijk dicht, ook tijdens het spreken. Betalingen alleen met pinapparaat. U bent niet welkom in de praktijk bij lichte verkoudsheidsklachten.

Komt u voor de praktijkondersteuner of Certe: let dan goed op de mededelingen buiten bij de ingang voordat u de praktijk binnengaat. Mogelijk wordt u verwezen naar een andere ingang van de praktijk.

Landelijk Schakel Punt: uw keuze is nu extra belangrijk!
Met het LSP kunnen zorgverleners snel uw medische informatie delen indien dat in uw belang is. Hiervoor moet u wel eerst toestemming geven. Tijdens de coronacrisis geldt een tijdelijke maatregel dat de dossiers van patienten, die nog geen keuze hebben gemaakt ook kunnen worden geraadpleegd. Uiteraard registeren wij voor deze mensen graag hun eigen keuze. Bel onze assistente om uw keuze door te geven (0512 471221).